Истражување и развој

Истражување и развој

Сите производи на ХЕЛЕНВИТА се тестирани во ин-витро и ин-виво акредитирани лаборатории во Грција и странство. Нашата цел е да се обезбеди квалитет и безбедност на крајните производи до потрошувачите. Затоа нашата Компанија извршува постојани контроли на квалитетот и е во потрага по нови иновативни состојки.

ХЕЛЕНВИТА го обезбедува квалитетот и безбедноста на сите производи. Сите производствени погони се лиценцирани во согласност со барањата на ИСО стандардите.

ФАРМЕКС СА ги поседува следните лиценци:

  • EN ISO 9001:2015
  • GMP
  • GDP
  • Pharmacovigilance User by EMA (European Medicines Agency)